Вход
обновено 11:53 AM EET, Jan 18, 2020

Парк „Възраждане“ ще има басейни с минерална вода (снимки+видео)

Върху 25 дка ще бъдат изградени аквапарк и други съоръжения.

Общинското дружеството „Софийски имоти” е готово с идейния проект за разширяването на парк „Възраждане“ с още 25 дка. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Предстои върху 6.6 дка да бъде изграден аквапарк и басейни с минерална вода, а с други 18.2 дка парковото пространство ще бъде разширено. Закритият плувен басейн ще е разположен в обслужващата сграда, в която ще има и СПА-център. 

Аквапаркът ще разполага с 5 открити басейна, като акценти ще са двете водни пързалки, детският и бебешкият басейн.

Според предварителни оценки инвестицията, която ще направи „Софийски имоти” е 9.5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга - ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж“.

Плановете са паркът и аквапаркът да са готови в края на 2019 г. „Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни съоръжения”, пише столичният кмет.

По думите ѝ всички съществуващи дървета на терена се запазват, като ще бъдат засадени още над 400 щироколистни и иглолистни дървета.

Визуализация на проекта може да видите във видеото

 

 

Най-новият парк в столицата беше официално открит през парил 2016 г. Парк “Възраждане“ е разположен върху терен, собственост на общинското дружество „Софийски имоти” ЕАД, с обща площ от 52 декара. Проектът е реализиран с финансови средства на „Софийски имоти“ ЕАД, като част от тях са получени чрез кредит от „Фонд за устойчиво градско развитие на София” ЕАД /ФУГРС/ по линия на инициатива JESSICA.

www.economic.bg

Banner 468 x 60 px