Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Студент от НАТФИЗ става част от жури на филмовия фестивал във Венеция

Студент от НАТФИЗ е представителят за България в журито 28 Times Cinema 2018 на международния фестивал за младо европейско кино, който се провежда ежегодно във Венеция.

Второкурсникът по актьорско майсторство Ясен Атанасов е част от тримата млади любители на киното, предложени от екипа на Дома на киното и „София филм фест“. Представителите на Europa Cinemas, Giornate degli Autori и LUX Prize оцениха кандидатите и избраха да одобрят именно Ясен.

Младежът ще е сред 28-те участници, представляващи всяка от държавите членки на ЕС. Те ще имат задачата да наградят филм, избран в конкурса Giornate degli Autori, със сумата от 20,000 €. Те също така ще бъдат посланици в родините си на трите филма, състезаващи се за наградата LUX Film Prize.

Представителите на страните ще участват в уъркшопове и дебати, ще се срещат с участници от Комитета за култура и образование на ЕС и ще споделят своите впечатления в блог чрез виртуални „пощенски картички“, изпратени от фестивала и споделени в профилите на Europa Cinemas в различните социални платформи.

Ясен Атанасов е втори курс в НАТФИЗ, където следва актьорско майсторство в класа на проф. д-р Ивайло Христов. Миналото лято, заедно с Крис Захариев и Анастас Шипков, също учещи в НАТФИЗ, Ясен Атанасов се „изгуби“ в изоставената България. Тримата студенти създадоха "Да се изгубиш нарочно" – уеб серии, привлекли хиляди последователи след премиерата си в ютуб в края на март тази година.

12-те епизода бяха излъчени в началото на това лято в Дома на киното, а залата бе препълнена с млади хора, дошли да видят красотата на скритата България.

Успяхме ли да те вдъхновим?
 

Banner 468 x 60 px