Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Лесни празнични аранжировки за повече настроение

Лесни празнични аранжировки за повече настроение за всички вас покрай празниците и за посрещането на 2019 година. Да не забравяме, че зимата е в началото си, а до март има много време. Почерпете от нашите идеи и нека всеки зимен месец бъде празничен за вас!

Коледен венец

Непретенциозното и деликатно коледно настроение на тази аранжировка се допълва от приятен аромат на цитрусови плодове, иглолистни клонки и борови шишарки.  

Материали: Кръгла пиефлора, тънки телчета

Растителни материали: клонки от ела или смърч, клонки от туя или лъжекипарис, мандарини или лайм на клонки, шишарки. Ако цитрусовите плодове не са с клончета, като заместители на техните листа може да се използват клонки от лавровишня.

Конструкцията на венеца се прави от кръгла пиефлора. В нея като скелет на аранжировката се набождат клонките на иглолистните растения. Шишарките се захващат с помощта на тънки телчета към пиефлората. Ако плодовете не са на клончета с листа, които да се набодат в пиефлората, то те се пробождат с тънките телчета, краищата на които се огъват назад и забождат в пиефлората.

Флорална зима

Тази свежа зимна аранжировка в нежни пастелни нюанси създава едновременно зимно и пролетно настроение. Подходяща е за края на зимата, когато вече копнеем за пролетта, или като екстравагантна аранжировка в началото и средата на зимата. Получава се като изброените растителни материали се натопят и разпределят равномерно в красива ваза. 

Материали: Красива ваза, тънки телчета

Растителни материали: Рози в пастелен цвят, шишарки, листа от сенецио, гнафалиум или друго листно-декоративно растение със сиви мъхести листа, стръкчета зюмбюл на пъпки, листа от декоративно зеле брасика. Листата на брасиката и шишарките се „удължават“ предварително с помощта на тънки телчета и след това се „натопяват“ във водата заедно с останалите растителни материали.

Бяла зимна аранжировка

Въздействието на използваните в аранжировката неутрални цветове е стилно, елегантно и леко студено. Може да се аранжира един съд или да се подредят редово няколко еднакви съда с еднаква аранжировка в тях. Растителните материали се аранжират в равномерни количества в красивата посребрена ваза.

Материали: Посребрена ваза или съд

Растителни материали: Бели рози, клончета с тъмно-сини плодове от бъз, симфорикарпус или друго подобно растение, стръкчета напъпил бял зюмбюл или други подобни бяло-зелени напъпили клончета, бяло анемоне или подобно растение, пълнеж от зелени средно големи елипсовидни листа.

Носталгия по есента

Посланието на тази късно есенна аранжировка е „зимата идва“. Нежна, пастелна и в същото време колоритна, тя представлява хармонично съчетание от оранжеви и лилави багри с неутрални зелено, бяло и сребърно. Като препратка/референция към Коледа е включено едно или 2-3 клончета с червени шипки под формата на деликатни „пръски“ от червено.

Материали: Керамична ваза или съд

Растителни материали:  Бели и бледо оранжеви рози, лилави съцветия хортензия или лилави рози, напъпили клонки лилиум, сребърни мъхести листа от сенецио или гнафалиум, бяло-зелени клончета от евонимус радиканс „Силвър куин“, клонче шипки със запазени плодчета, няколко ябълки.

Лилавата хортензия се разполага от единия край на аранжировката, а оранжевите рози – от другия. Останалите растителни материали се аранжират в равномерни количества в нея, а клончетата шипка с червени плодчета се разполагат сред оранжевите рози.

Коледна торта

Тази изключително лесна за правене пирамидална аранжировка може да бъде акцент във всеки интериор или на всяка маса. Преобладава червеният цвят, който създава коледно/празнично настроение, а зеленото, което е в малки количества, му контрастира.

Материали: Бял или сив съд за торта на етажи.

Растителни материали: клончета от глог или декоративни дребни ябълки с червени плодчета, плодове от нар.

За празничната маса

С аранжировката могат да се декорират столовете, чиниите или свещниците на празничната трапеза.

Материали: Канела на пръчки, лико.

Растителни материали: Червени рози на клонче с листа, клончета шипка с червени плодчета или клончета от друго растение с подобен вид, клонки аспарагус.

Клончето роза, клончето шипка и стръкчето аспарагус се прикрепват с ликото към две пръчки канела и могат да декорират различни части от празничната трапеза: чинии, чаши, столове, свещници, прибори за хранене.

http://uspelite.bg

Последно променена вЧетвъртък, 03 Януари 2019 20:28

Banner 468 x 60 px