Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

Българин спечели престижната награда „Еми“ за анимация!

Атанасов сам е нарисувал образите в анимацията. За него рисуването е хоби и страст още от ранна детска възраст. На 7 години е станал ученик на Ахмед Чаушев в Стария Пловдив, а година по-късно Калоян вече е рисувал редом с кандидат-студентите за Художествената академия.

Дни след като навършва 11 години, Калоян заминава заедно със семейството си в САЩ. През 2016 година завършва колежа по изкуства и дизайн “Ринглинг” във Флорида, а работата му включва предимно кратки анимации и филми с виртуална реалност. Днес Кал, какъвто е творческият му псевдоним, работи в американското студио "Баобаб.

Анимацията „Гарван:Легендата“ не е първият голям успех на талантливия българин. През 2016 година Калоян и още двама студенти изготвят дипломната си работа, като създават анимационния филм „Изпълняващ желания“. Филмът печели редица награди, сред които т.нар. студентски „Оскар“ и BAFTA за най-добър студентски филм.

Това е първата индивидуална награда на Калоян, която го отличава като дизайнер на анимационни персонажи. А ние сме сигурни, че не е последната!

Снимки: imdb.com, 24 chasa, личен колаж

 http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px