Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Започва "Фестивала на солта" в Бургас

За трета поредна година в наситения фестивален август на Бургас се включва още едно специално събитие  - „Фестивалът на солта“. Както всеки път в последния петък на август в южната част на Атанасовско езеро са поканени любителите на солени забавления.

Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала – производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север.  Темата на Фестивала през тази година да бъде „Симбиоза“, повлияна от въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.  За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са  ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала. 

В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други. 

Заповядайте на 28 август 2015 (петък) от 16.00 до 22.30 часа на брега на лагуната - Южно Атанасовско  езеро в района на администрацията на Черноморски солници, басейните с  луга и кал и производственото хале. 

Следете подробности на фейсбук страницата Солта на живота / Salt of Life 

Фестивалът на солта се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Солта на живота“, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван в партньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.

Последно променена вВторник, 25 Август 2015 13:57
Banner 468 x 60 px