Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Павел Няголов: Българите имат директна връзка с Бог

 

Благословени сме с невероятната планина Рила, където можем да се лекуваме, казва мистикът


„Българите ще се оправят тогава, когато Бог бъде признат като единното начало от самите тях. Те в момента не желаят да служат и работят за Бога и затова той не им дава добри управници и учители. Когато един народ реши да започне да служи на Бога, той поставя най-отпред най-кадърните хора – политици, учители, инженери, защото те имат връзка с духа и тогава всичко върви напред”, казва пред „Златна възраст” Павел Няголов, последовател на Учителя Петър Дънов, четвърто поколение вегетарианец.
Мистикът казва, че Бог е българин и българският народ е единственият получил благословение. „Българите са „блъгари”, райски градинари, изпратени от Бога в невидимия свят и след това изпратени отново от него на Земята. Бог е сложил българина най-близо до сърцето си и затова те са еманация на развитието на една човешка душа. Тя отива в древни народи да учи определени качества – например в Германия се учи ред и дисциплина, във Франция мода, в Италия музика и когато обиколиш всички народи и свършиш задачите като учебни предмети, идваш в България да се учиш на твърдост.”
Доказателство за това, че Бог е българин Няголов открива на много места. „Първо, България в божествения свят е най-голямата държава и благодарение на тези българи в божествения свят, ние още оцеляваме въпреки враговете, които ни управляват. Казва, че божията ръка се спуска неведнъж върху България и народа ни. Фактът е, че тук се заражда така нареченото движение на богомилите, които са лекували без антибиотици и лекарства, а само с молитва и билки. В последното си интервю лечителят Петър Димков казва колко достойни хора са били богомилите. Дори и тогава, когато са нямали троха хляб в торбите си, те събирали и раздавали билки навред на хората, където са минавали. Те обикаляли по селата и са лекували всички нуждаещи се с тези билки. Всъщност богомилите са нашата най-голяма гордост. Провидението избра този именно народ да въведе братство, равенство и свобода на планетата. Дъновистът разказва и легендата на богомилите. В нея, когато Бог сътворява света, той дава на всеки народ по един ангел и една звезда, за да може през звездата да се свърже с него ангелът. „Но се случило така, че българите останали без звезда и българският ангел се натъжил. Започнал да се моли и така изпросва Бог да е българската звезда. Затова българите нямат посредник, а директна връзка с Бога”.
Бог е дарил на българите невероятната планина Рила. Павел обяснява, че тук камъните носят информация за съдбата на всяко живо същество. „На Рила са скрижалите на духа, там е историята на Вселената. Всеки, който слиза на земята и си отива от нея, минава задължително през тази свещена планина. Когато искаш да се свържеш със светли същества, трябва да се качиш тук. Когато искате да решите проблем в живота си, качете се да посрещнете изгрева и да се помолите на връх Мусала или някъде другаде из Рила. Там има много светли същества, които ни лекуват. Всичко в това свещено място е кристално и чисто, затова когато отидем да живеем дълго време там, всички болести, които имаме, изчезват.” Дъновистът обяснява, че Мусала е била най-високият връх на Земята и че това е древният Олимп. „Затова България е благословена от Бога страна, защото тук се прояви чистият дух – духът на истината. Неслучайно при големи проблеми цар Борис е ходил на Мусала. За съжаление днес нямаме управа, която да се сети, че в планината трябва да има тоалетни, но това е друг въпрос.”

В природата няма празно – или си с доброто, или със злото

Павел Няголов казва още, че в природата няма празно – или си с доброто, или с лошото. А разликата между доброто и лошото е това, че доброто съгражда всичко в организма, докато злото, когато влезе в теб, разгражда всичко, явяват се болести, неприятности. Според него това е вследствие на присъствието на лош дух, който влиза в човека. За да си направи той къщичка в нас, причините може да са различни. Но в момента, в който тъмните избягат, идват светлите същества. Затова хората едно време са лекували, като са баели и леели куршум. Някои казват, че това са бабини деветини, но не е така. Това са практики, които размърдват лошите духове и по този начин човекът се поправя. Неслучайно и са пускали кръв, защото така злото е изтичало. Знае се, че лошите духове са кръвожадни. „Важно е духовното равновесие на един човек. Когато той изпитва благодарност, притежава вълшебна пръчица, с която преобразува всичко в живота си. Благодарността е единственото нещо, което можем да изкажем към светлите същества и към Бог за това което ни е дал. Ако ние благодарим от душа и сърце, за всичко, което ни се случва добро или лошо, в един момент Бог поглежда и казва „Я, вижте това дете е разумно, я му дайте още добро!”

 

Последно променена вНеделя, 26 Ноември 2017 07:55
Banner 468 x 60 px