Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Лесни съвети и идеи за градина с много цветове

съвети и идеи за градина

Често в озеленените площи прекарваме свободното си време, почивайки си и е важно да знаем няколко лесни съвети и идеи за градина, за да бъде още по-приятен престоя ни. Градината пред вилата трябва да излъчва спокойствие, настроение и доза стил. Ако имате градина в двор, независимо дали е малък или голям, поставете течаща вода като декоративен елемент. Няма нищо по-успокояващо от шума на падащата вода.

Лесни съвети и идеи за градина като от приказките

лесни съвети и идеи за градина

С тези лесни съвети идеи за градина съвсем бързо можете да се сдобиете с красиво и стилно озеленено пространство. Докато официалните градини са изваяни “по конец”, с добре дефинирани пространства, неформалните такива са като един калейдоскоп от форми и нюанси. Най-важното в аранжирането на всяка градина е да отразява страстта, с която се отглеждат растенията и цветята в нея. Във вилната градина битме могли да си позволите по-малко зачитане на правилата, защото в повечето случаи стилът й е небрежен, а не официален със специални форми. Разбира се, добре е да спазвате симетричните форми за визията й.

Лесни съвети и идеи за градина

лесни съвети и идеи за градина

Първият от шестте лесни съвети и идеи за градина е да започнете с аранжирането на малко пространство. Не създавайте огромен “звяр”, за който няма да имате достатъчно време да се грижите. Няма смисъл от големи площи, които не изглеждат добре поради липса на достатъчно време за поливане.

Инвестирайте в почвата. Тя е пътят към здравите и красиви растения и цветя. Наторявайте я колкото е нужно, обогатявайте я с нужните  минерали за зеленината, която отглеждате и тя ще ви се отблагодари. Препоръчваме да направите тест на почвата, за да разберете от какъв тип е тя.

 лесни съвети идеи за градина

Изберете местата на растенията си внимателно и ги съобразете с нуждите им. Тайната на много от красивите градини е в позиционирането. Когато се чувства добре сред външните атмосферни условия, растението не се нуждае чак толкова от подхранване, както вид, растящ на неправилното място.

лесни съвети идеи за градина

Избирайте цветя и растителни видове, които са по-устойчиви на атмосферни влияния. Многогодишните зелени красоти са винаги по-функционални. Ако не харесвате такива, изберете сезонни. Правила няма. Важното е да се чувствате добре сред тях.

 лесни съвети идеи за градина

Заложете на прибавянето на почвена покривка или казано по друг начин – на тревата. Засяването й (райграс) помага за задържането на влагата в пръстта. Освен това, с нея всяка градина изглежда по-подредена и

лесни съвети идеи за градина

Автоматизирайте напояването на градината си с поливни системи. На пазара има много видове и имате избор. Със закупуването на такава ще избегнете забравянето да полеете растенията си, а и така ще те получават равни количества вода през равни периоди от време. След това със сигурност ще ви се отблагодарят с красиви цветове.

лесни съвети идеи за градина

 Лесни идеи и съвети за цветна градина

 лесни съвети и идеи градина

Красива градина с камъни и пейка

Лесни съвети и идеи за градина с цветя и храсти

лесни съвети идеи градина цветя

 лесни съвети и идеи градина

 лесни съвети и идеи градина ограда цветя

лесни съвети и идеи градина цветя пергола

лесни съвети и идеи градина

лесни съвети и идеи градина

ефектът от цветята е подсилен. Гледката става почти пейзажна.

лесни съвети и идеи градина

 

lazara.bg

Banner 468 x 60 px