Вход
обновено 2:50 PM EET, Jan 20, 2020

Открийте природата

Проектът "Създаване на мрежа за устойчиво използване на природното наследство и ресурси в трансграничния регион" бе представен днес на заключителна пресконференция. Двегодишният проект завършва на 26 юни 2019 година.

   Проектът се реализира от „Агенция за регионално развитие и Бизнес център 2000“ - Монтана, в партньорство с Агенция за Регионално Развитие и Бизнес Център – Видин и Румънска Асоциация за Технологичен трансфер и иновации - Крайова, Румъния.

   Основната цел на проекта е да подкрепи устойчивото използване на природното наследство и да популяризира предоставяните комплексни туристически услуги в областите Монтана,Видин, Враца и Плевен в България и Долж, Олт и Мехединци в Румъния.

   Реализацията на проекта включва и безплатно приложение за мобилни устройства, което функционира като навигатор и осигурява актуална и полезна информация и снимки за туристически (природни) атракции и без достъп до интернет. Мобилното приложение има за цел да улесни туристите, които са решили да пътуват около природните забележителности в тези региони, да насочва и информира за предварително зададения обект или маршрут. Функционалността на приложението позволява по-нататъшно планиране на маршрута, както и споделяне на предпочитан маршрут. Мобилното приложение се изтегля безплатно от Apple App Store и Google Play.

Автор Соня Мачорска

2 DSCN8483

Banner 468 x 60 px