Вход
обновено 7:20 PM EET, Feb 25, 2020

Познавате ли мини пинчер?

Представяме Ви популярната немска порода Цвергпинчер, или по-известен като мини пинчер. Призната официално през 1895г. след учредаването на немския клуб на любители на пинчер и шнауцер. За първи път тази порода е била регистрирана в племенната книга през 1925г. Произхожда от гладкокосместите немски пинчери със стандартен размер, които са били използвани за лов на плъхове в конюшните. Миниатюрните пинчери са умалено копие на тези „конюшни” кучета и по право се считат за „Царе” в групата на миниатюрите.

Цвергпинчерът е елегантно куче със замускулено и компактно тяло, покрито с къса, гладка и лъскава козина. Глава - черепът е масивен, издължен, с плавен стоп. Муцуната е клиновидна със силни челюсти, захапката е ножицообразна с 42 зъба. Носната гъба трябва да е черна. Ушите са заострени, клепнали или прави, „V”- образни. Височина на холката варира между 25-30см., а теглото от 4кг до 6кг. Окраската е в няколко варианта: черно с ръждивочервени печати, кафяво с червени печати или кафяво-червено в различни оттенъци. Подробен прочит на стандарта – FCI № 185 намираме в сайта www.zwergpinscher-bg.com предоставен от нашите домакини от елитен развъдник “Fury Dragonfly Fiery” .  Разговаряме с г-жа Гергана Сиракова:

- Породата мини пинчер у нас се свързва със съвсем различен външен вид, за това ние ще опитаме да ви запознаем с визията и характера на Цвергпинчера.

В развъдника“Fury Dragonfly Fiery” разполагаме с представители на всички разцветки. Типичната походка в тръс, прави мини пинчера перфектно изложбено куче. Въпреки това всяко куче при нас минава интензивно обучение още от ранна възраст, за да е напълно подготвено да завладее изложбения подиум.

Поддръжка

Цвергпинчерът се поддържа лесно, за това е подходящ за отглеждане в апартамент. Пролет и есен линеят съвсем слабо. При правилно хранене и добавка на витамини, козината  му винаги е лъскава. Добре е кучето да се къпе през топлите месеци, но трябва дасе има в предвид, че мини пинчерът не издържа дълго време на студено. През зимата е задължително да се обличат при разходка.

 

  Темперамент

Цвергпинчерът е темпераментно, будно и бдително, вярно, издражливо, спортист по рождение, с развит интелект куче. Той е много отдаден и привързан към семейството, но не много любвеобвилен към деца извън семейството. Проявява недоверие към непознати хора, поради което е отличен пазач на дома. Кучетата от тази порода не обичат да бъдат мачкани и грубо стискани. Добре се разбират с пораснали деца с внимателно отношение към тях. Добре се разбират с други животни, но ако се прояви агресия в играта от някоя страна, мини пинчерът ще се опита да доминира.

Много игриво и енергично куче, за това е необходимо да му се осигурят ежедневни разходки и забавление. Обожава аджилити тренировки. Много бързо заучава команди и е податлив на всякакво обучение. Той е любопитно куче. Изведен навън е добре стопанинът му да контролира неговото любопитство, за да предотврати побягване след друго куче или в нежелана посока.

 

В България преди няколко години имаше не повече от десетина родословни цвергпинчера, за това се наложи да подберем добри представители на породата от чужбина. Кръвната линия в родословието на нашите кучета е световно известна, с много отличия на световни и европейски киноложки изложби. Прародителите на нашите кучета са от най-старите и известни развъдници “Me Beit Hamaayan”. Участваме активно в изложби по целия свят. Вече имаме многократни шампиони  в различни държави.  Нашата селекция  са здрави, с добър темперамент кучета по стандарт за породата. Вече имаме шампиони и в клас "подрастващи", едва на 8 месеца. Нашите  кучета в изнесени в чужбина се оценяват изключително добре на местни изложби. Имаме представители в Италия в Русия и други държави.

Имаме и бебета, родени на 14.02.2016г.  Майката - Aurora Black Star von T&IA е INTER CH –  Международен Шампион, GRAND CH.BG – Гранд Шампион на България, CH.BG – Шампион на България, CH.SRB – Шампион на Република Сърбия, CH.GR – Шампион на Гърция. Бащата - Israel Bat-Chen е JCH.BG – Млад Шампион на България, CH.BG – Шампион на България, CH.MK – Шампион на Македония.

 

 

За повече информация посетете нашия сайт: www.zwergpinscher-bg.com или е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Последно променена вСряда, 20 Април 2016 12:03

Banner 468 x 60 px