Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

„ЗЛАТЕН ГРОЗД“ – МЕЛНИК ОТНОВО С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

С много музика, вино и традиционна кухня, гр. Мелник ще посрещне и тази година гости от страната и чужбина.

За VII – ми пореден път Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ ще изберат най-доброто домашно вино.

На двудневния фестивал жители и гости на китното градче ще се насладят на богата фолклорна програма, дегустирайки прочутото мелнишко вино, представено от винопроизводители от целия регион. Празникът започва на 10 февруари /събота/ в 11:00 ч.

Фестивалът тази година отново има и благотворителна кауза. Местните жители ще приготвят традиционни ястия и специалитети, които ще се предлагат. А всички събрани средства ще бъдат дарени на 2 – годишната Божидара Самарджиева от село Катунци, община Сандански. Детето има гастроентерологични проблеми, които водят до отслабване и обезводняване на организма. Средствата са нужни за проследяване хода на заболяването и провеждане на строг хранителен режим на детето.

Изображение: http://pirinadventure.bg

Двете емблеми на България са „киселото мляко“ и „мелнишкото вино“. Естествено второто върви само със задължителните мезета и съответната музика, а първото – на следващия ден. Ще ги откриете в Мелник, на празника на виното с ароматни гозби и вълшебни песни и танци от Пирина! Ако не можете да присъствате – ще ги излъчим на живо във Facebook страницата на община Сандански на 10 и 11 февруари!Снимка на Balkanite Net.

Banner 468 x 60 px