Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Уикенд туризъм води във Варна гости от Израел

Гражданите на Израел са една от най-силните таргет групи за уикенд туризъм във Варна. В края на миналата година те бележат ръст от над 15% и броят им надхвърля 100 000 души. Предпоставка за увеличението е директната въздушна връзка с Тел Авив, обясняват от общинската дирекция „Туризъм“, след първото участие на морската ни столица на туристическата борса в Тел Авив. Посетителите на варненския щанд са проявили интерес към възможностите за СПА, балнеолечение, дентален и културно-исторически туризъм.

През февруари Варна се представи на още 5 международни туристически изложения в Брюксел, Хамбург, Прага, Мюнхен и Букурещ.

Основните интереси на белгийците са били към местата за къмпинг, възможностите за велотурове и обиколки в България. Важна предпоставка за увеличението им е разкритата линия на авиокомпанията Ryanair между Варна и Брюксел.

На изложението в Хамбург Варна е привлякла внимание с възможностите, които предлага за летен, културен и алтернативен туризъм. Повечето от големите туроператори на немския пазар са предлагали туристически оферти с директни полети до Варна от Хановер, Нюрнберг, Хамбург, Щутгарт, Берлин, Мюнхен, Кьолн, Лайпциг. В Мюнхен пък интерес е бил проявен към възможностите за обиколни пътувания и круизи, които имат еднодневен престой в града, към офертите за лятна почивка, за културен и винен туризъм.

На туристическото изложение в Прага се е утвърдила тенденцията от последните 4 години за нарастване на търсенето за почивки по българското Черноморие. Община Варна традиционно е участвала и в пролетното издание на TTRI в Букурещ. Там голям брой посетители директно са купували своите почивки, възползвайки се от отстъпките за ранно записване.

http://www.kmeta.bg

Banner 468 x 60 px