Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Своя 10-хиляден посетител очаква паркът „Мини България”

Своя 10-хиляден посетител очаква тази седмица парка на миниатюрите  „Търновград – духът на хилядолетна България“ във Велико Търново.

 „Днес стартираме нашият интернет екскурзовод. Всеки ще може да получава информация за забележителностите в парка със своя смартфон чрез QR-кодовете на табелите към миниатюрите”, разказа Владислава Андреева пред Нова тв.

 

 

Както Kmeta.bg съобщи парка с миниатюрите се радва на 9 нови експоната. Те ще са на гарите във Варна и в Пловдив, на паметника на Богородица от Хасково, на Рилския манастир, на сградите от площад „Независимост” в София,на  Катедралния храм във Велико Търново. С тях макетите в парка наброяват над 52.

„Продължаваме с разширяването на колекцията, изработваме нови макети на Белоградчишките скали, на манастирите в Дряново и Троян, на различни паметници. Но това се случва поетапно, защото изработването на един макет е дълга и сложна работа. Миниатюрите са водоустойчиви”, каза още Андреева.

 

Паркът работи всеки ден от 9.30 до 18 ч. А от април ще бъде отворен от 9 ч до 19 ч.

10 лева е редовният билет за посетителите, а за учащи и пенсионери са предвидени отстъпки.

 В синхрон с другите музеи във Велико Търново, всеки последен четвъртък от месеца входът за парка с миниатюрите е свободен.

http://www.kmeta.bg

Banner 468 x 60 px