Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Седмият „Фестивал на кестена“ събра стотици гости „Фестивал на кестена

Резултат с изображение за ДИРЕКЦИЯ НА ПРИРОДЕН ПАРК ”БЕЛАСИЦА” ДИРЕКЦИЯ НА ПРИРОДЕН ПАРК ”БЕЛАСИЦА”

       с. Коларово , Община Петрич , ул. ”Беласица” №14 , тел: 07423 20-03 , факс: 07423 20-33 , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ,Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 13 октомври се проведе седмото издание на Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Събитието събра стотици гости от страната и чужбина. Директорът на Дирекция на природен парк „Беласица“ поздрави всички присъстващи с хубавия празник и пожела тази благородна мисия за съхраняване и популяризиране на българското национално богатство - кестеновите гори да продължава и в бъдеще. Посетителите имаха възможност да опитат от традиционните  специалитети  на домакините от Подгорието на планина Беласица и да научат повече за кестените, културата и обичаите на местните хора.

 

Официални лица в  мероприятието бяха: кметът на село Коларово г-н Атанас Гошев, кметът на Община Петрич г-н Димитър Бръчков, народният представител г-н Георги Динев, заместник областният управител на област Благоевград г-жа Антоанета Янчева, директорът на Регионална дирекция по горите - Благоевград инж. Георги Янкулов и директорът на Природен парк „Беласица“ г-н Добриел Радев. По покана на организаторите  присъстваше и г-н Коста Яневски  - кмет на Община Струмица, Република Македония.Резултат с изображение за фестивал на кестена 2018

 

 „Фестивал на кестена 2018 г.“ се организира от ПП „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите  с подкрепата на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ град Петрич и Средно училище „Васил Левски“ село Коларово.

 Резултат с изображение за фестивал на кестена 2018

Дирекция на Природен парк „Беласица“ отправя искрени благодарности към всички граждани и институции включили се в организирането и провеждането на „Фестивал на кестена 2018 г.“!

 

Резултат с изображение за фестивал на кестена 2018

Последно променена вСряда, 17 Октомври 2018 07:14

Banner 468 x 60 px