Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

10-те най-красиви места в Гърция

Те са любими на туристите

Слънчеви плажове, апетитна храна, древни чудеса – има много причини човек да харесва Гърция. Можем да продължим да изброяваме, но вместо това вижте сами 10 от най-красивите места в нашата южна съседка.

Те са любими и на множество българи, които често ги посещават, според статистическите данни.

Метеора


Кой не би се изкушил да види тези отдалечени манастири, чиито имена се превеждат като „Средата на небето“, „Висящ във въздуха“ и „Над небето”.

Мечтателен и загадъчен, Метеора се извисява над града Каламбака и е задължителна отбивка при пътуване до Солун.

Акрополът в Атина


Като един от най-емблематичните археологически обекти в света, Акрополът напълно заслужава да бъде сниман от всичките му най-добри ъгли. Отидете рано или късно през деня, за да избегнете тълпите (и високите температури през лятото).

Тези известни колони на Партенона са перфектни през цялата година, но околността е още по-фотогенична в края на зимата или пролетта, когато тревата и дивите цветя влизат в кадър.

Палеокастрица, Корфу


Ако това е достатъчно добро място за 007, можете да сте сигурни, че ще бъде перфектно и за снимки в Instagram. Настрана филмите за Джеймс Бонд, плажовете на Палеокастрица с техните тюркоазени вълни и бял, захарен мек пясък са твърде красиви, за да не бъдат споделяни.

Зиа, Кос


Това малко, но перфектно оформено планинско село се намира на 16 километра югоизточно от град Кос и е известно със зашеметяващата си гледка към острова, особено при залез слънце, когато ще видите най-невероятната гледка на слънцето, потъващо в Егейско море.

Долината на пеперудите, Родос


На около 5 км югоизточно от село Теологос (или Толос) се намира собствената Пандора на Родос, известна още като Долината на пеперудите. Всяка година в края на май хиляди пеперуди следват аромата на местните сладки дървета и покриват целия пейзаж.

Спящи през деня и летящи само през нощта, пеперудите прекарват цялото лято в прохладната, сенчеста долината. Кой би могъл да ги обвинява?

Ханя, Крит


Старият град на Ханя със своята венецианска архитектура, сънливи кафенета и дразнещи котки просто няма как да не бъдат отразени в Instagram.

Отделете малко време да се разходите из калдъръмените улици, да разгледате старите градски къщи, венецианското пристанище и историческите византийски стени.

Ия, Санторини


Със своята ултрасиня вода и белите покриви, Ия е гордостта и радостта на Санторини и една от най-красивите дестинации, които някога ще посетите.

Старият град на Миконос


Целодневните партита, музиката и великолепните плажове са само някои от причините, поради които Миконос (и неговият стар град) се превърна в предпочитан от туристите.

Навплион


Четири обекта на ЮНЕСКО. Три замъка. Един остров. Няма нужда да продължаваме, всичко това получавате в Нафплион. Той е прекрасен и камерите го обичат.

Миртос, Кефалония


Миртос  е може би един от най-сниманите плажове в Гърция, ако не и в Европа. Светлият, бял, каменист плаж се простира на повече от една миля под скалите на северозападните брегове на острова - тръгнете към крайбрежния път за красив панорамен изглед към залива.

Banner 468 x 60 px