Вход
обновено 9:32 AM EET, Nov 28, 2019

Три дни българска народна музика в Казанлък след розобера

За дванайста поредна година, като част от Фестивала на розата 2019 в Казанлък се изви най-дългото хоро на централния площад „Севтополис“. Повече от 35 фолклорни формации от цяла България се хванаха за ръце в “Тъпан бие, хоро се вие” за радост на многобройните гости в празничния ден за народния фолклор, съобщиха от Пресцентъра на Община Казанлък.

   Над 1500 участници събра четвъртото издание на Националния фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров – 1906г. -1986г.“ в парк „Розариум“ в Казанлък, което се провежда под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. От петък, в рамките на три дни, близо 70 фолклорни формации и стотици индивидуални изпълнители от всички фолклорни области на България – Пиринска, Шопска, Тракийска, Странджа, Северняшка, Добруджа и Родопска представиха характерни за техните области песни, танци и носии.

   Любовта към българската народна музика събира на една сцена изпълнители от 4-годишна до преклонна възраст. Най-възрастният участник тази година бе 87-годишният Геньо Генев, хореограф и събирач на национални носии, обявен за живото човешко богатство на Габрово от Националната програма „Живи човешки съкровища".

Снимки: Пресцентър Община Казанлък  Соня Мачорска

2 KZL

3 KZL

4 KZL

5 KZL

6 KZL

7 KZL

Последно променена вЧетвъртък, 20 Юни 2019 08:47

Banner 468 x 60 px