Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

Най-добрите винарни в света за 2019 г.

Начело са представители на Южна Америка

Ако си представяте винарните като шато в Прованс, забравете. Днешният тренд при винарните и лозята е в стил злодей от филм на Джеймс Бонд във величествените планини и долини на Южна Америка.

Експерти по вина, специалисти по хранителни продукти и представители на туристическия бранш от цял ​​свят се събраха в Лондон в понеделник вечер за първите световни награди за най-добрите винопроизводители, създадени в чест на най-добрите в модерния винен туризъм.

Победителят за 2019 г. е аржентинска винарна от сърцето на долината Уко, в подножието на Андите. Семеен бизнес, основан през 1963 г., Zuccardi Valle de Uco разкри зашеметяващата нова модернистична бодега през 2016 г., проектирана от архитектите Том Хюс, Фернандо Раганато и Евгения Мора.

"Ние сме три поколения, които участват в производството на виното и работят заедно", каза изпълнителният директор Хосе Алберто Зукарди, когато прие наградата.

Общо 1 500 винарни по света бяха номинирани за наградите, с около 3 500 гласа от международна академия на експертите по винен туризъм.

"Виното е отражение на индивидуалното му обкръжение, неговия тероар", заяви основателят на наградите Андрю Рийд. - Не става дума само за виното, а за пълен пакет".

Южна Америка доминира в топ 10 с награди за две винарни от Аржентина, две от Чили и една от Уругвай. 

Чили бе най-големият победител на вечерта, като в топ 50 бяха поставени осем винопроизводители от страната.

Традиционните винарски райони на Франция и Италия постигат по-малко впечатляващи резултати. Най-високо класираната френска винарна е Château Smith Haut Lafitte, близо до Бордо, на 16-о място, въпреки че страната компенсира това със седем представители в списъка.

Най-добрата винарна на Италия е Antinori nel Chianti Classico в Тоскана, класирано на 18-о място. Нейната нова изба, отворена през 2012 г., е великолепна тухлена червена конструкция от теракота и дърво, която, според водещия на наградите Найджъл Бардън, "създава по-скоро усещане за място за поклонение, отколкото за съхранение на вино."

Ето и Топ 10 на най-добрите винарни на 2019 година:

10. Weingut Dr. Loosen (Германия)
 


9. Marqués de Riscal (Испания)
 


8. Rippon (Нова Зеландия) - Най-добра в Австралия
 


=6 Винарска изба Clos Apalta (Чили)
 


=6. Montes (Чили)
 


5. Catena Zapata (Аржентина)
 


4. Quinta do Crasto (Португалия)
 


3. R. López de Heredia Viña Tondonia, S.A.  (Испания) - Най-добра в Европа
 


2. Bodega Garzón (Уругвай)
 


1.  Zuccardi Valle de Uco (Аржентина) - Най-добра в Южна Америка
 
 
www.economic.bg

Banner 468 x 60 px