Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Благоевград развива туризма с Дубровник и Римини

Развитие на туризма с известни курорти като Римини и Дубровник гони Благоевград. Кметът на общината Атанас Камбитов участва в международен форум за интегриран туризъм по спечелен проект. Двудневният конгрес се провежда в гръцкия град Кавала и има за цел поставянето на конкретни предложения и мерки за развитието на туристическия бранш в различните региони.

„Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа“ е името на проекта. Той е  финансиран по оперативна програма за транснационално сътрудничество „Югозиточна Европа“ 2007-2013. Стойността му е 1 371 500 евро, а бюджетът за община Благоевград е 119 900 евро.

Партньори по него са провинция Римини, община Лече, регионът на езерото Балатон, община Дубровник, провинция Кампобасо, община Кавала, Агенция за икономическо развитие на Сараево, община Глина, Център за бизнес развитие в словенския град Крани и Западен район за развитие в Унгария.

Целта е оптимизиране на туристическите услуги чрез интегриран подход в сектора, за да има устойчив икономически растеж и повишаване на заетостта. Друга задача е популяризиране не само на централните туристически дестинации, но и на околните райони. Основните компоненти от работата по проекта са  удължаване на туристическия сезон, екологична и икономическа устойчивост и подобряване на предлагането на туристическите услуги.

www.kmeta.bg

Banner 468 x 60 px