Вход
обновено 1:50 PM EEST, Jun 19, 2018

Над 40 жени от Враца прегледани по най-съвременните гинекологични методи

АВТОР МАГДАЛЕНА ГИГОВА

От петък до днес във Враца бяха проведени благотворителни гинекологични прегледи на над 40 жени. Прегледът включваше пълен гинекологичен преглед, преглед на гърди и цитонамазка.
В новооткрития акушеро-гинекологичен кабинет преглеждаше изтъкнатия не само на Балканите, но и в Европа, специалист Доктор Дионисия Куцюруба .

 В края на първия ден от кампанията по превенцията се проведе и среща-беседа с доктор Куцюруба. Информационната част от благотворителната акция посветена на геникологичното здраве стартира в библиотеката на Враца.


 Това беше и първият от серията разговори, които ще организира Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието” , които ще бъдат посветени на гинекологичното здраве на жените в различни възрасти. „ С радост се включваме в инициативата, организирана от създателката на фондация „Докосни щастието” Теодора Игнатова”, каза при откриването на срещата директорът на РБ „Христо Ботев” Силвия Врачовска.
„Превенцията при жените в различни възрасти” бе тема, с която се откри информационната кампания, а присъстващите дами имаха вазможността да задат десетки въпроси на д-р Куцюруба. Международният авторитет в областта на гинекологията и мастология  даде изключително изчерпателни отговори, съвети и насоки по темите за превенция от заболявания, инфекции и вируси.


Серия от въпроси имаше и за ваксината против човешкия папилома вирус. Д-р Куцюруба уточни, че това е ваксина, която освен на младите момичета трябва да бъде поставяна и на всички момчета, за да не се допуска разпространяването на вируса. Тя напомни, че добрата информираност по въпросите на превенцията са първата и най-важна стъпка към доброто здраве.


Присъстващите дами успяха да си запишат и първите часове за прегледи в новооткрития кабинет, в които ще консултира д-р Дионисиа  Куцюруба. Кабинетът е създаден от фондация „Докосни щастието”, която поема и по-голямата тежест от цената на прегледите.

Последно променена вПонеделник, 31 Юли 2017 12:33
Banner 468 x 60 px