Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Немска графиня лекува женски болести с биохимични методи

Впечатляващи факти за лечението с Шуслерови соли разказа пред лекари и журналисти графиня Ангелика Фолфскийл. Известен натуропат и специалист по хранене в Германия, тя дойде у нас, за да сподели 15-годишния си опит с биохимичните методи за лечение на жените през всички периоди от живота им.

За нея
Тя е натуропат и Шуслеров терапевт от 1996 г. Има 3 книги за лечение с биохимични средства – последната е посветена на проблемите на жените. Автор е и на книга за лечебно хранене. Холистично подхожда към своите пациенти, използва тибетска медицина, аюрведа, биохимичната система на д-р Шуслер.


При наличие на дисбаланс в количеството и съотношението на минералните вещества в тялото ни се появяват проблеми – крампи, умора, отоци, схващане във врата, косопад, бръчки. С различни комбинации от Шуслерови соли, балансът се възстановява и оздравяването се осъществява на клетъчно ниво. Минералните вещества се усвояват чрез лигавицата на устата (поставят се под езика) и бързо достигат до клетката, като възстановяват функциите ѝ. По-пълноценно се приемат, когато са разтворени в топла вода, уточни графинята.

Сол №1 – възстановява калция в костите, прилага се при спадане на матката и бръчки на лицето. Действа бавно и трябва да се приема в продължение на месеци, но ефектът си заслужава. Според графинята причината за остеопорозата е свръхподкиселяване на тъканите в тялото ни. Сол №1 в съчетание с №3 и №7 се използва при крампи на мускулите.
Комбинация от №2 и №4 е ефикасна при хормонален дисбаланс, №2 – при кървене между два цикъла и аменорея.
№3 се приема при цистит и при ниско кръвно.
Горещите вълни се дължат на прекомерна консумация на животински протеини, обясни г рафиня Волфскийл. За томи проблем са подходящи сол №3, №5 и №7, както и избягване на сурова храна и салати вечер.
Сол №4 защитава лигавиците и е много важна за жените, помага при всякакви подувания на корема, отоци по краката, лицето.
При стрии се използва комбинацията от №1, №4 и №11, но трябва да се приема по-дълго – 4-6 месеца.
За добра памет и здрави нерви – сол №5, която действа ободряващо и трябва да се взима преди 15 часа. В същото време тя помага, когато не можем да заспим. Друго нейно въздействие е, че укрепва сфинктера на пикочния мехур.
Сол №6 пречиства организма вътреклетъчно, подхранва мозъчните клетки и се препоръчва при меланхолия, черногледство, както и при проблеми с вените и хемороиди.
При болезнена менструация лечителката препоръчва сол №7, която помага и за отказване от цигарите. При желание за цигара – една таблетка под езика ще го потисне. Ефикасна е за отпускане и релакс, за добър сън.
№8 овлажнява лигавиците, използва се при сухи очи, гърло, кожа, както и при обратна ситуация – сълзене на очи при алергия или вятър секрети от носа.
Ако кожата е мазна и грубовата, при агресивност и нетърпеливост или киселини в стомаха се препоръчва сол №9
№10 прочиства междуклетъчното пространство, детоксикира и стимулира изхвърлянето на излишните течности.
За отслабване се препоръчва комбинация 10+5+9, както и пропускане на едно хранене.
За кожа, коса, зъби и нокти отговаря сол №11. Тя е ефикасна при неспокойствие, непоносимост към шумове. Подходяща е комбинацията 7+11 вечер преди лягане, като солите се разтварят в чаша с топла вода.
За изчистване след остри инфекции е сол №12.

Banner 468 x 60 px