Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

За 1 юни! Дариха нов апарат в "Пирогов" за Детската клиника по изгаряния

Честит Ден на детето на малките и пораснали деца! По повод празника бяха организирани куп забавления за децата, а нов апарат ще подобрява сигурността при операциите на деца с изгаряния в "Пирогов".

За Международния ден на детето Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „Н. И. Пирогов“ се сдоби с жизненоважната за отделението придобивка - апарат Plasmatherm на Barkey, който размразява и затопля всички съхранявани в сакове продукти като прясно замразена плазма, кръв и еритроцитни концентрати, криопрепарати, замразени стволови клетки или инфузионни разтвори. Освен това апаратът спестява усилия и време при протичане на операции, драстично намалява риска от прегряване и съответно бракуване на животоспасяващите и скъпоструващи кръвни разтвори. Предпазва от замърсяване и инфектиране и персонала, и пациентите, и запазва биологичното качество на продукта. 

Стойността на новия апарат е 17 000 лева. Той е дарение от благотворителната организация Лайънс клуб „София Витоша”. Това не е първото подпомагане на клуба към „Н.И.Пирогов“. В края на изминалата година, изцяло бе подменено амортизираното оборудване и заменено с удобни, многофункционални легла във всички стаи на отделението, като към тях е добавена и професионална вана, в която няколко пъти дневно се хидратират обгорените деца от 0 до 18 години.

Предоставени са и 2 апарата за бързото и по-безболезнено откриване на вените при инжектиране. Заедно с кувьоза за Детска клиника по анестезиология и реанимация общата стойност на благотворителните жестове на ЛК „София Витоша“ към болницата надхвърля 120 000 лв.

На първи юни в събота децата се възползваха от безплатно пътуване в БДЖ. Порадваха се и на влака "Баба меца" от София за Банкя във връзка със специална празнична програма в града.

За приложението с практични съвети в случаи на изгаряния може да прочетете ТУК

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px