Вход
обновено 11:16 AM EET, Feb 18, 2020

Израелски специалист лекува разширени вени с уникален безкръвен метод

Д-р Яир Галили помага и на пациенти в най-тежки състояния с ултразвуков апарат

Склеротерапия под ултразвуков контрол е най-успешният метод за лечение на венозни проблеми. От седем години израелският съдов специалист д-р Яир Галили прилага този щадящ метод за лечение на разширени вени. С него той е излекувал над 35 000 пациенти в Израел, САЩ, Хърватска и България. Докторът е единственият, който ползва ултразвука не само за диагностика, а и за контрол на въвеждането на лекарство във вената, което повишава ефективността, а страничните ефекти са сведени до минимум.

Кой е той
Д-р Галили е шеф на Клиниката по венозни заболявания в института “Мор” в Тел Авив. Завършил е медицина и съдова хирургия в Израел, а “Склеротерапия под ултразвуков контрол” усвоява по време на двегодишна специализация в САЩ и от 15 години практикува успешно метода по света, а в България от 7 години. Доктор Галили идва в България веднъж на няколко месеца в медицински център „Епика“( www.mc-epica.com), където прилага метода. Срещаме се с управителя на центъра – Лъчезар Илиев, който ни разказва за метода на д-р Галили.


 „Методът на д-р Галили, представлява инжектиране на индивидуална  за всеки пациент доза склерозант под формата на пяна. Целта е да се  предизвика склерозиране в увредената част на вената“, обяснява Илиев. Специалистът прави прецизен преглед с най-ново поколение ултразвуков апарат, „заснема“ мястото, на което вената е заболяла, и преценява необходимата за инжектиране доза. Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото предизвиква мигновена реакция на стесняване. Процесът води до прилепване на стените на увредения участък на вената и изчезване на увредения сегмент, както и абсорбиране на веществото от тялото. В продължение на цялата манипулация не се засягат други кръвоносни съдове или съседни тъкани. В следствие на интервенцията кръвопотока  от нефункциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите на краката.
Питаме специалистите от центъра какво е предимството на този метод пред общоприетото лечение на разширени вени – „стрипинг“ или оперативно лечение. Обясняват, че стрипингът е операция, която за 300 години откакто съществува, не се е изменила. „Проблемът е, че при около 80 на сто от пациентите, преминали този метод на лечение, до петата година след операцията има рецидив. Между 15-ата и 20-ата - почти 100 процента получават рецидив.“ Едно от предимствата на  склеротерапията под ултразвуков контрол е че не се налага никаква анестезия, а успеваемостта е над 95%. Манипулацията е безболезнена и кратка - след 5-минутен преглед и още по-кратка инжекция, пациентът поема към всекидневните си ангажименти. Напълно лечими са дори изключително тежки форми на болестта, които при останалите познати методи най-често се определят като безнадеждни. Много често една процедура е достатъчна за цялостното излекуване,  понякога може да се наложи втора и много рядко трета манипулация. Два-три месеца след процедурата се прави контролен преглед, за да се оцени резултатът. По време на контролния преглед, два до три месеца по-късно, лекуваният крак се заснема отново и резултатите се документират. Често пациентът вече е забравил за страданията и положението, в което е бил. Предишните инвалиди вече се оказват на работно място и с жизнени функции, за които не са и мечтали преди.


Добре е да се знае
Преди срещата с д-р Галили всеки пациент получава детайлна информация за метода от екипа му в медицински център „Епика”, където им се предоставя и възможност да си направят предварителен ехографски преглед и получат компетентна консултация и от български съдови специалисти. Същите съдови специалисти са на разположение на пациентите, след като преминат лечение при д-р Галили.
На сайта www.dr-galili-bg.com и www.mc-epica.com всеки, който се интересува може да се запознае и с европейски и американски публикации за метода и неговите изключителни предимства, както и да прочетат интервюта и материали, разказващи за дейността и пациентите на д-р Галили от 2010 година досега.

Д-Р ГАЛИЛИ ЩЕ БЪДЕ В СОФИЯ ОТ 24 ДО 27 НОЕМВРИ, КАКТО И ОТ 16 ДО 18 ДЕКЕМВРИ!

 

Последно променена вПетък, 18 Ноември 2016 13:24

Banner 468 x 60 px