„Фабриката на бъдещето“ на Universal Robots и Konica Minolta представи тенденциите в Индустрия 5.0

“Фабриката на бъдещето“, организирана от Коника Минолта България, датският лидер в автоматизацията - Universal Robots, и екип Роботизация, част от Konica Minolta - DX Solutions Development Centre събра над 200 посетители, специалисти в областта на роботизацията и производството, както и различни доказани професионалисти – над 20 изложители от България и чужбина.

Освен презентационна част и дискусионен панел с изявени в сферата лектори, посетителите имаха възможността да се докоснат до най-новите технологии за автоматизация и колаборативни роботи от последно поколение.

"Българските производствени компании са готови да въвеждат автоматизация и ние сме щастливи, че можем да отговорим на техните нарастващи нужди. Заедно можем да намерим най-доброто решение за предизвикателствата, пред които са изправени.“ каза Елена Дречева, управляващ директор на Коника Минолта България.

Лушан Диакону, Мениджър „Бизнес развитие“ Балкани и Адриатика от Universal Robots сподели: „Коботите на Universal Robots са обявени за колаборативни роботи номер 1 в света. Те осигуряват надеждност, 100% безопасност при работата и в пъти по-добра производителност. Свеждат риска от грешки до минимум и се отличават с ненадмината прецизност и цялостна оптимизация на производствените операции.“,

Антон Крантев, Ръководител Екип Интелигентни видео решения в Коника Минолта България, който представи различните типове видеоаналитичните решения FORXAI Video Vision, базирани на AI и смарт видеонаблюдение и тяхното приложения в производствени компании. Той показа различни примери от практиката на вече внедрените технологии.

В експо зоната посетителите разполагаха с възможността да  обсъдят най-актуалните тенденции в роботиката и автоматизацията директно с Universal Robots, Konica Minolta и техните партньори, да разберат как колаборативните роботи могат да повишат ефективността на производството, да намерят решение за предизвикателствата, свързани с недостига на квалифицирана работна ръка и да  обменят полезен опит и добри практики с български и международни компании. 

Сред изложителите на „Фабриката на бъдещето“ се откроиха водещи компании като Солтех, Бетелгиус, Schunk България, Soldar, Ultraflex Power Technologies България, Gimatic България, Nord Modules, Smooth Robotics и др. Те представиха различни решения и приложения на колаборативните роботи като пробиване и заваряване, боядисване и полиране, палетизиране (pick and place) и др. Два автономни мобилни робота MiR обикаляха в изложбената зала и маневрираха между посетители и изложители, доказвайки, че мястото им е именно във фабриката на бъдещето.

https://www.tbmagazine.net/

 

  • Up Next Медиите по време на пандемия: Чуждестранният опит
  • Up Next Екип на Балканите Нет
  • Up Next Биоразнообразието на Беласица
  • Up Next Сватба в Скребатно "Гелина"
  • Up Next Гъбите - растения или животни, полезни или вредни?!

Balkanite Net